Information till medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 4 juni 2020)

Hoppa direkt till innehållet
printicon

Upptäck

På Curiosum finns det plats för nyfikna frågor inom vetenskap och teknik för alla åldrar. Tillsammans kan vi lära, uppleva och göra vetenskap och teknik under kreativa former. Vi kan resa till platser du aldrig själv kunnat nå i vårt nya högteknologiska planetarium. Vi kan utforska stort och smått i våra utställningar. Vi kan bygga spännande och användbara saker med digitala metoder i våra välutrustade verkstäder.

På gång

Toppbild

Curiosums planetarium tar form

I planetariet gör vi tillsammans med dig som besökare interaktiva resor ut i rymden, från närliggande planeter till avlägsna galaxer. På vår kupolformade filmduk visar vi också filmer och föreställningar som kan ge nya perspektiv på den värld vi befinner oss i.

Toppbild

Hur verkligt kan det bli?

Digitala specialeffekter används för att skapa häpnadsväckande och realistiska upplevelser i filmer och datorspel. Men hur skapas de olika effekterna? Hur verkligt eller overkligt kan det bli? Det är frågor som vi kommer utforska tillsammans med våra besökare.

Toppbild

Alla kan vara en maker!

I Curiosums FabLab kan vem som helst lära sig att bygga (nästan) vad som helst! Lär dig hantera 3D-printers, stickmaskiner och laserskärare. Fördjupa dig i 3D-modellering och  digitalt genererat broderi. I FabLab finns massor med möjligheter och en öppen, välkomnande miljö. Vi lär av varandra och drivs av skaparlust och nyfikenhet i sann maker-anda.